torsdag 1. desember 2011

Telegrafisten- Handlingsreferat

Telegrafisten - Knut Hamsun (Svermere)
Svermere handler om Ove Rolandsen som er en telegrafist fra nord. Handlingen har mange morsomme karakterer, og det skjer flere humoristiske hendelser blant andre litt uheldige situasjoner i romanen som også er gjort til adaptasjon.
Hovedpersonene er som sagt Ove Rolandsen og en pen jente ved navnet Elise Mack. Han er en form for alkoholiker og hun er datter av nessekongen Mack av Rosengaard.
Ove Rolandsen er veldig glad i kvinner og damene er også glad i han, men høyst elsker han Elise som er Macks datter. Han klarer nesten å vinne henne, men når hun skal til Rolandsen en sen kveld finner hun han i seng med en annen kvinne. Han er først i filmen, forlovet med Marie von Loos men etter mye utroskap drar hun fra han med en postbåt.
Mack av Rosengaard eier en limfabrikk som alle damene i bygdesamfunnet jobber på. Han har en del penger, men plutselig finner Ove Rolandsen opp et bedre lim. Han har ikke penger og det koster 400 riksdaler å sende det til Tyskland for inspeksjon. Han for tilbake resultatet og de vil kjøpe limet hans for 1000 riksdaler. Men Rolandsen er lur og slår seg til slutt sammen med Mack. I slutten av filmen feirer de kompaniets suksess, men Elise ser ut til å gå tapt for Rolandsen.
Han går ut, kaster slipset vannet, men da kommer plutselig Elise ut , de begynner å kline og blir sammen .
Man ser mange trekk av nyromantikken som Knut Hamsun er kjent for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar