tirsdag 6. desember 2011

Det moderne prosjekt, modernisme og moderne ;)

Det moderne prosjekt
For ca 400 år siden begynte folk å tenke anderledes og betegnelsen på den samfunnsutviklingen som har vært dominerende de siste 400 årene, kan vi kalle for "DET MODERNE PROSJEKT".
De tre ordene frihet, fornuft og fremskritt er sentrale ord i denne perioden.
Det var en mann ved navnet Francis Bacon som virkelig satt i gang dette på 1600-tallet, da han sa at "kunnskap er makt". Prosjektet har vært siden da preget av optimisme og moderne tekning, og den industrielle revolusjon har vært medvirkende til dette.

Modernisme
Den bygger på den kunstneriske og litterære perioden modernismen. Som forventet så likner modernismen mye på det moderneprosjekt, eller det henger sammen. Modernismen handler om konsekvensene av "fremskrittet", som er et av ordene i det moderne prosjektet.

Moderne
Moderne blir beskerevet som ordet nylig. det beskriver noe nytt og noe som er under utvikling.det kan ha mange sammenhenger som i kunstnernes verden, i litteratær og i samfunnet.

det moderne prosjektet beskriver på en måte hvordan verden burde være, mens modernismen beskriver hhvordan verden faktisk er. det er en forskjell. ellers er det mye likheter mellom de tre ordene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar